KÖVESS MINKET: follow us on facebookfollow us on youtubecontact usmobile version HU | RO | EN
tiff logo    
 
Pokrócos telt ház A nagy füzeten
2014-07-05 11:38:00

Mintegy 600 filmbarát nézte meg tegnap este a TIFFszeredán Szász János A nagy füzet című, Kristály Glóbusz-díjas filmjét. A nézők többsége pokrócokba burkolózva követte figyelemmel Szász háborús paraboláját. Ez volt a filmfesztivál első szabadtéri vetítése, amelyen Szász János rendező és a filmbeli nagymamát alakító Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész is részt vett az eseményen.

„Nagyon sokat jelent számomra, hogy ma este megmutathattuk Önöknek ezt a filmet” – mondta Szász János rendező a vetítést követő közönségtalálkozón, amelynek Dimény Áron kolozsvári színművész volt a moderátora. Majd a brazilok 1:0-s előnyéről értesítette a nézőket, utalva arra, hogy A nagy füzet vetítésével egy időben zajlott a Világbajnokság egyik legfontosabb mérkőzése.

„Nem először járok Csíkszeredában. Körülbelül hat évvel ezelőtt forgattunk egy filmet a Hargitán, (Dolina, rendező: Kamondi Zoltán, szerk.megj.) és akkor nyáron majdnem hét hétig itt voltam ebben a városban. Nagyon szép emlékeim fűződnek hozzá. Mindig örömmel jövök vissza olyan helyre, ahol szerettem lenni” – mondta Molnár Piroska színművész, akinek szinte minden mondatát megtapsolta a közönség.

Szász János rendező ma 11 órától közönségtalálkozón vesz részt a Művészetek Háza emeletén. A nézők és a sajtó képviselői itt faggathatják A nagy füzet-ről, a filmes szakma kulisszatitkairól. Sajnos, Molnár Piroska színművész csak pár órát tölthetett Csíkszeredában, ma reggel el kellett utaznia, mert este már Magyarországon lép fel.

Gergely Zsuzsa